Společnost Acronis spustila letos v březnu provoz nového Acronis Cloud Data Center v Praze. Coby partner Acronisu nabízíme našim zákazníkům přesun do cloudu umístěného v České republice, což pro vás znamená služby s rychlejším přístupem a nepřetržitou dostupností. Zároveň takto uložená data splňují všechna současná i budoucí bezpečnostní nařízení.

Nové datové centrum Acronis v Praze je součástí globální sítě, která již zahrnuje centra v USA, Velké Británii, Švýcarsku, Lichtenštejnsku, Francii, Německu, Španělsku, Izraeli, Japonsku, Austrálii, Kanadě a Singapuru. Do budoucna Acronis plánuje nasadit po celém světě 111 lokálních datových center.

A co pro vás vlastně znamená přechod na cloud? Při využívání cloudových služeb jsou data přenášena do cloudového úložiště v datacentru mimo vaše pracoviště. Jsou však velmi snadno přístupná vzdáleně přes síť či internet a nezatěžují hardware ani software vašich zařízení. Zároveň jsou velice dobře chráněna proti zneužití a útokům hackerů a vyděračských softwarů. Cloudové služby je vhodné využít pro zálohy dat nebo pro sdílení souborů a jejich bezpečné uložení.

Možná přemýšlíte, proč byste měli uvažovat nad přesunem dat do cloudu a jestli se vám to vůbec vyplatí. Rádi vám vše vysvětlíme a provedeme nezávaznou analýzu vašich současných zdrojů.

O cloudových službách si můžete přečíst víc na této stránce, nebo nám rovnou zavolejte.